Maalehe intervjuu

juuli 26, 2019 Ott Kiivikas

Maalehe intervjuu

Kui tugevaks kokkajaks end peate?
Pean ennast keskmisest ehk natuke paremaks kokkajaks kodustes tingimustes – mõõdupuuks, keskmine Eesti mees. Teen süüa igapäevaselt ja see aitabki nö söögitegemise mõttes ja loomulikult koos treeninguga ka füüsilises mõttes vormis hoida.

Kui palju aega söögitegemisele vabatahtlikult pühendate?
Teen süüa igapäevaselt, osad toidud valmistan ka nii, et jätkub paariks järgmiseks päevaks ka, kuid putru, mida igal hommikul söön, ette ju ei valmistata, seega sellega tegelen ikka igapäevaselt.

Mida söögitegemise juures kõige enam naudite?
Naudin seda, et ma näen, mida ma toidu sisse panen. Valmis pool fabrikaatide ja toitlustusasutustes pakutavate toodete puhul ei oska ma ette ka kujutada, mida tegelikult sinna sisse pandud on. Kindlasti pakub rahulolu ka elukaaslase tänulik pilk ja tunnustus!

Mis on teie n.ö. firmaroog, mis kõige paremini igal juhul õnnestub?
Mul on paar fimrarooga, mis mul vähemasti enda arvates hästi välja tulevad. Olen pudru spetsialist ja puder tänu igapäevasele harjutamisele tuleb väga hästi välja. Teine söök on omlett, seda söön enamjaolt õhtul, harvem hommikul ka selle valmistamisel pean ennast päris tugevaks. Kolmas asi, milles ma ehk vaata kõige parem olen on valgupannkookide valmistamises (neid võite näha minu instagrammi kontolt).

Millega külla tulnud sõpru kostitate?
Ma pean tunnistama, et meil käivad harva külalised, pigem olen ise suurem külas käia. Kuid kui tulevad, siis valmistame kas ahjus lõhet või midagi sellist tervislikku. Palju kohtume sõpradega siiski ka toitlustusasutustes.

Milliseid toiduaineid teadlikult väldite? Miks?
Ma väldin nagu mainisin kõiksugu poolfabrikaate. Samuti on minu jaoks välistatud üldjuhul kõik fritüülitud toidud, sealse küllastunud rasvhapete ja kalorsuse pärast. Üldjuhul ei kuulu mu toidulauale üüldse väga rasvarikkad (näit salami vorst jne. Ja suhkrurikkad so kõik magus kraam – seda söön harva ja koju üldjuhul ei osta, kommid, koogid, saiakesed ja seesugune kraam samuti ei tarbi ma magusaid suhkruga rikastatud jooke).

Kui tähtis on teie jaoks tervislik toitumine? Kas olete suutnud kõrvalekaldumiseta seda joont hoida?
Kulturism spordialana õpetab toitu valima ja tervislikult toituma. Ilma baasteadmisteta toidus seda ala edukalt kaasa teha ei saa. Selge, et reziimi rikkumisi tuleb ette ka paremates peredes, kuid need on ikka harvad korrad ja olgu öeldud, et ka tevisliku toitu on võimalik valmistada maitvalt ja isuäratavalt. Ühepäevane reziimi rikkumine on vahest isegi vajalik ja aitab paremini mõista, et see toitumine, mis igapäevaselt on, annab parema enestunde.

Kuidas “Tähtede hõbelusikasse” sattusite?
Tehti ettepanek ja ega ma väga pikalt mõtlema ei pidanud. Saada õpetust Eesti tippkokkadelt ja valmistada toitu tipp restoranides, seda võimalust ei pakuta kõigile ja sain suure kogemuse võrra rikkamaks ja targemaks toidu valmistamise osas. Head vaatamist!

 

 


Ott Kiivikas 26. juuli, 2019

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga